Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Καλυβών σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+

  
 
Αγαπητοί γονείς, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το σχολείο μας λαμβάνει μέρος σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα
Erasmus+ (KA220-Στρατηγικές Συμπράξεις στη σχολική εκπαίδευση) με τίτλο «Intelligent iLearning Environment for Creativity and Diversity», με φορέα υλοποίησης το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α.) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

    Κύριος στόχος αυτού του έργου είναι η επιμόρφωση εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από 5 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες στη μεθοδολογία ενός Προηγμένου Παιδαγωγικού Πλαισίου που αφορά στο eLearning-eCreativity-eDiversity, ώστε να είναι σε θέση να το εφαρμόσουν και να το αξιολογήσουν στις τάξεις τους κατά το σχολικό έτος 2022- 2023.

    Εταίροι του προγράμματος είναι, εκτός από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, τα παρακάτω εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμοί:

·         Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Ταμασού (Κύπρος)

·         Incukalna pamatskola (Λετονία)

·         32 SU s izuchavane na chuzhdi ezici "Sv.Kliment Ohridski" (Βουλγαρία)

·         Athene-Grundschule (Γερμανία)

·         Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων – Διόφαντος (Ελλάδα)

·         Πρότυπα Δίκτυα Πολυμέσων (Ελλάδα)

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Έναρξη του προγράμματος ΟΔΥΣΣΕΑΣ στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβών

Ξεκίνησε και φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το πρόγραμμα συμπληρωματικής σχολικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ΟΔΥΣΣΕΑΣ στο σχολείο μας, με φορέα υλοποίησης το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α.) του Πανεπιστημίου Κρήτης. Θέμα του φετινού προγράμματος είναι η δημιουργική και ασφαλής αξιοποίηση του Διαδικτύου. 


Οι μαθητές του Στ2 τμήματος του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συνδεθούν, μέσω τηλεδιάσκεψης, με το Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Ταμασού Κύπρου και να αλληλεπιδράσουν με τους μαθητές και τη δασκάλα του Στ2, κ. Πολύμνια Τομασίδου, μέσα από την παρουσίαση του τόπου, του σχολείου και της τάξης τους, την οποία προετοίμασαν οι ίδιοι (εξ ολοκλήρου) με ζήλο, αξιοποιώντας προφορικές μαρτυρίες, πληροφορίες από το διαδίκτυο και δεξιότητες ΤΠΕ που έχουν καλλιεργήσει στο μάθημα της Πληροφορικής.


Με την ολοκλήρωση της 1ης τηλεδιάσκεψης μπήκαν οι βάσεις για μια γόνιμη και δημιουργική πορεία στο πρόγραμμα, η οποία θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση των εργασιών μας στο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο του ΟΔΥΣΣΕΑ που θα λάβει χώρα στο Ρέθυμνο, στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου, τον Ιούνιο.